[Kaikki aikayksiköt on konvertoitu maan vuosiin.]

Yleistä Tietoa Galaksista

Imperiumi

Galaktinen Imperiumi on satoja tuhansia vuosia vanha, miljoonia planeettoja käsittävä liittoutuma. Sen historian alkuhetket ovat jo unohtuneet, ja nykyään historioitsijat voivat vain yrittää arvata sen alkuhetkiä tai edes alkuhetkien aikaa. Seuraavat ovat kuitenkin yleisesti esitettyjä ja uskottuja arvioita:

Imperiumi sai alkunsa noin kolmesataa tai neljäsataa tuhatta vuotta sitten, kun tähtienvälinen matkailu yleistyi galaksin keskustan ympärillä. Galaksi on huomattavasti tätä vanhempi, mutta nykyään ei tiedetä, mitä oli Imperiumia ennen; näitäkin teorioita on lukemattomia. Imperiumi synnyn motivaatiotkin ovat epäselvät; jotkut ovat sitä mieltä, että galaksin ulkopuolinen tai reunoilta tuleva uhka pakotti tuhansien planeettojen valtakunnat liittoutumaan yhteen; toiset taas arvelevat, että pitkien valloitussotien jälkeen joku valtakunta onnistui yhdistämään riittävän ison osan galaksista lippunsa alle; jotkut ehdottavat, että rauhanomaiset kauppasiteet ja riippuvuus muista planeetoista muodostivat Imperiumin. Yleisesti kuitenkin uskotaan, että Imperiumia ennen oli pienempiä valtakuntia. Imperiumin historian monista merkittävistä tapahtumista mainittakoon tässä seuraavat:

Imperiumi tänään

Imperiumia hallitsee nimellisesti Keisari, mutta todellisuudessa suurin osa vallasta on Keisarillisella Senaatilla ja Parlamentilla. Senaattiin kuuluu satoja senaattoreita, yleensä tuhansien aurinkokuntien yhdessä muodostamilta provinsseilta, mutta muutamalla vaikutusvaltaisimmalla aurinkokunnalla on oma senaattori. Senaatti hyväksyy Parlamentin tekemät ehdotukset, ja jokaisella senaattorilla on yksi ääni. Parlamenttiin taas kuuluu edustaja jokaiselta yli miljoonan asukkaan planeetalta tai isommalta alueelta; harvemmin asutulla alueella tämä voi käsittää useamman aurinkokunnan. Parlamentissa edustajalla on ääniä alueensa tuottamien verotulojen verran. Parlamentti kokoontuu fyysisesti yhteen vain äärimmäisen harvoin, ja toimii yleensä alueparlamenttien kautta.
Senaattoreilla ja edustajilla ei ole virallista suhdetta toisiinsa, joskin monesti he toimivat ainakin jossain määrin yhteistyössä; kenenkään edustajan edustama alue ei voi jakaantua kahden eri senaattorin alueiden kesken. Edustajat valitaan alueiltaan säännöllisesti äänestyksellä, senaattorit taas hyvinkin erilaisilla tavoilla. Monet senaattoreista kuuluvat suuriin sukuihin, osa taas taas tiettyihin poliittiisiin faktioihin tai teollisuuden ryhmittymiin. Heidän toimensa ovat merkittävästi vähemmän julkisia kuin parlamentin, mutta kummankin ympärillä pyörii loputon vallan, tiedon ja rahan peli; monet kansalaiset eivät ole tästä niin mielissään, mutta koska Imperiumi kuitenkin toimii ja yleensä kohtalaisen miellyttävä paikka elää, järjestelmän annetaan olla.

Piraattisotien jälkeisten reformien ansiosta miltei jokaisen kansalaisen elämä on siedettävää ja suurin osa osaa lukea ja kirjoittaa sekä paikallista että Imperiumin yleiskieltä. Imperiumi onkin yleensä ottaen erittäin tasa-arvoinen paikka, jossa useimmilla on mahdollisuudet päästä hyvinkin pitkälle elämässään. Syntyperä määrittää tosin jonkin verran; on olemassa aatelissukuja, joiden jäsenillä menee paremmin kuin tavallisella tallaajalla, ja monet planeetat ovat eriarvoisissa asemissa riippuen useinmiten asutusiästä ja etäisyydestä Imperiumin keskustaan. Vanhempia henkilöitä yleensä kunnioitetaan, samoin kuin erittäin taidokkaita. Fyysisistä ominaisuuksista ei useimmiten välitetä; kaikki lajista (tuhansia), sukupuolesta (muutama tusina) tai ulkonäöstä (miljardittain) riippumatta ovat tasa-arvoisia.

Keisarillinen perhe ja Suursuvut

Keisarilliseen perheeseen kuuluu tietty osa suuremmasta Keisarillisesta suvusta. Keisarin vaihtuminen tapahtuu yleensä noin 20-30 vuoden välein, sen jälkeen kun senhetkisen keisarin jokin jälkeläinen on esittänyt erityisen suurta viisautta, rohkeutta ja voimaa osoittavan teon. Päätöksen tekevät yhdessä keisarillisen perheen jäsenet; yleensä keskustelemalla, mutta joskus myös äänestämällä. Tämän järjestelmän seurauksena keisarilliseen perheeseen kuuluu tosiaan myös entisiä keisareita, jotka ovat erittäin arvostettuja viisautensa ja tietojensa takia, sekä yleisen pitkän iän vuoksi myös kahdesta neljään sukupolvea senhetkisen keisarin jälkeläisiä.
Monilla keisarilliseen perheeseen kuuluvilla on myös suuria mystisiä voimia, joiden tarkkoja rajoja eivät luultavasti tiedä kuin he itse ja heidän suojelijansa, jos hekään.

Suursuvut ovat muita suuria sukuja, joista muutamat ovat jopa olleet aikaisemmin keisarisukuja. Sukujen väliset kamppailut ovat erittäin monimutkaisia ja monesti täynnä outoja vanhoja rituaaleja. Myös monilla suursukujen jäsenillä on mystisiä voimia. Useimmat keisarilliseen perheen puolisot ovat suursuvuista, mutta eivät kaikki; keisarillisen perheen jäsenellä on oikeus valita kuka tahansa.

Keisarilliset Avaruusvoimat

Koostuvat miljoonista henkilöistä, tuhansista roduista, jotka vannovat palvelevansa Keisarillista perhettä ja tekevänsä kaikkensa sen Keisarillisen vallan säilyttämiseksi; varsinaisesti armeija tottelee Keisarillista Senaattia. Koska armeijan upseerit ottavat siis käskynsä aina esimiehiltään, ja koska armeijassa on niin monta hierarkian tasoa, niin vaikka periaatteessa kaikki käskyt toteuttavat senaatin säätämiä lakeja, niin käytännössä niiden syytä on joskus hiukan hankala ymmärtää...
Armeijan asenne on usein aika paljon voimaan perustuva. He yrittävät yleensä esiintyä tavallisen kansalaisen suojelijana avaruuden tuntemattomia pahoja vastaan, mikä jossain määrin onnistuukin. Monet kansalaiset luottavat vakaasti armeijaan; vaikka periaatteessa senaattiin valitaankin väkeä 2-20 vuoden välein (vaihtelee planeetoittain), armeijan lomalla olevat jäsenet tyylikkäissä puvuissaan usein ovat helpompi samaistumiskohde (ja varmasti ne tyylikkäät isot sotakoneet paraateissa ovat myös hienoja..).
Toisaalta, monet kansalaiset haluavat vähän rauhanomaisempia keinoja käytettävän, sillä vaikka armeija on älyttömän hieno, jos ne jostain (usein miten loogisesti ajatellen hyväksyttävästä) syystä julistavat planeetan sotatilaan tai sotavarustelutilaan, niin ei silloin kivaa ole. Tiedotusvälineet ovat myös usein valmiita näyttämään, kuinka armeijalla on usein myös kylmä asenne yksittäistä henkilöä (tai planeettaa) kohtaan, vaikka periaatteessa "jokaista kansalaista suojellaan". Kyse on siis ihan "inhimillisestä" ristiriidasta; armeija on kiva niin kauan kun eivät tule juuri itseltä sotaponnistusta vaatimaan.
Armeijan historia peilaa pitkälti Imperiumin historiaa; viime aikoina ovat olleet aika neutraaleja, mutta viime aikoina ei ole ollut mitään tavattoman kuohuttavaa. Pahempina aikoina armeija on ottanut osaa eri voimaryhmittymien kamppailuihin, joskin kahdessa tapahtuneessa täysimittaisessa sisällissodassa armeija onnistui pysyttelemään aika neutraalina, yrittäen enimäkseen pitää siviiliväestön elossa. Tästä myös paljolti juontaa heidän korkea suosionsa.

Avaruusvoimien lisäksi useimmilla planeetoilla on myös omat sotavoimansa, mutta heidän aseistuksensa on huomatavasti heikompi (kokemuksen osoitettua sen turvallisemmaksi). Planeettavoimien ja Avaruusvoimien keskinäinen hierarkia on mielenkiintoinen...

Piraattikunnat

Galaksin reunalla, noin 110 ja 145 asteen välisellä alueella, sijaitsevat piraattikunnat. Piraattisotien jälkeen heidät ajettiin ahtaammalle, mutta Avaruusvoimien kiinnitettyä enemmän huomiota Toipuvien planeettojen ja Kaukamaailmojen tilaan he ovat onnistuneet laajentamaan alueitaan.
Piraattikunnilla ei ole yhtenäistä hallintoa. Monet planeetat ovat yhden hallitsijan alamaisuudessa, mutta monet muut ovat yksittäisten kaupunkien tai valtioiden tilkkutäkkejä. Muutamat harvat kuvernöörikuninkaat ovat onnistuneet ottamaan useampia planeettoja haltuunsa. Piraattikuntien alueilla piraatit ovat suhteellisen turvassa avaruusvoimilta, joskin heidän viimeaikaisen korkeamman aktiivisuutensa johdosta Imperiumin paine on kasvanut. Piraatit käyvät myös ryöstelemässä laajemmilta alueilta piraattikuntien ympäriltä, ja erityisesti nämä ryöstelymatkat ovat hermostuttaneet Imperiumia.

Piraatit koostuvat useimmiten samoista lajeista kuin Imperiumin kansalaiset, joskin heillä on enemmän arpia, huonoa kielenkäyttöä ja muita seuraamuksia sosiaalijärjestelmän puuttumisesta.
Piraattien laivat ovat yleensä nopeita ja ketteriä, joskin muutamat erittäin onnekkaat kapteenit ovat onnistuneet hankkimaan raskaampia tukikohtalaivoja.

Muut tahot

Suojelijat

Nämä hiukan mystiset henkilöt tulevat muutamilta galaksin keskustaa lähellä olevilta planeetoilta. He tekivät jonkun sopimuksen nykyisen keisarisuvun kanssa ennen heidän tuloaan valtaan, ja nykyäänkin jokaisella Keisarilliseen perheeseen kuuluvalla henkilöllä on oma Suojelijansa. Vaikka monilla suvuilla ja voimaryhmillä on suuria mystisiä voimia, aktiivisista ryhmistä heillä kenties on suurimmat voimat yksilöä kohti. Toisaalta heitä arvellaan olevan kohtalaisen vähän; vain Keisarillisen perheen Suojelijioista ja heidän planeettojensa edustajasta Senaatissa tunnetaan mitään; heitä arvellaan olevan myös muilla aloilla, mutta koska he ovat yleensä hyvin salamyhkäisiä, näistä ei tiedetä juuri mitään.

Ryokuwa-veljeskunta

Tunnetaan eräänlaisina askeetikkoina, jotka yksinkertaisen elämän ja kovan harjoittelun kautta pyrkivät parempaan. Jotkut ovat hiukan huumorintajuttomia, useimmat omaavat yksinkertaisen, maanläheisen elämänasenteen. Myös muutamia ekstroverttejä löytyy, mutta vähemmistönä. Veljenkunnan jäsenet eivät yleensä yritä käännyttää ketään, mutta kertovat avoimesti uskoistaan sekä elämäntavoistaan ja opettavat kaikkia kiinnostunneita löytämään omia sisäisiä voimiaan. He ovat ehkä eräällä tavalla rauhoittava voima galaksissa, vaikka kokoontuvat usein omille planeetoilleen elämään. Miltei kaikki ovat kykeneväisiä puolustamaan itseään; muutamat ovat jotkut ovat erittäin voimakkaita kiertäviä sotureita, joita pahantekijät pelkäävät.
Veljeskunnan sisällä on monia eri opetussuuntauksia; suurin osa on kehittynyt jonkun tietyn luonnonvoiman ympärille. Monesti vastakohtaisten suuntauksien (esim. tuli ja vesi) välillä on hyväntahtoista kisailua, mutta ei koskaan todellista agressiivisuutta. Joskus yksittäisillä jäsenillä on erimielisyytensä, mutta ne useinmiten hoidetaan muuttamalla erilleen. Jos Veljeskunnan sisällä on koskaan suurempia keskinäisiä ongelmia, he hoitavat ne keskenään.

Takaisin