Mielitaikuus

Yleistä

Mielitaikuuden suuri etu on, että se on yleensä näkymätöntä. Sitä ei voi siis väistää tai torjua, ellei kohteella ole jotain keinoa havaita sitä, ja silloinkin näihin toimintoihin tulee +1N ellei havaitseminen itse ole myös Mielitaikuutta. Toisaalta, useimpia mielitaikuuden loitsuja voi vastustaa Sisukkuus-heitolla. Varovaisemmat mielitaikuuden osaajat koittavat lisäksi etukäteen vaikuttaa kohteen mielentilaan perinteisemmillä keinoilla, esimerkiksi juottamalla tämän humalaan, jolloin Sisukkuus-heitotkin luultavasti vaikeutuvat. Samalla taikuuden osaa tapahtumiin ei osata epäillä niin paljon...
Muillakin taikuuden aloilla on loitsuja, joiden vaikutuksia voi vastustaa Sisukkuus-heitolla. Näitä loitsuja voidaan joskus käsitellä kuin mielitaikuutta, joskin mahdollisesti 1N haitalla; PJ päättää tilanteen mukaan.

Loitsulista

Astraalikirjasto

Loitsun kuvaus:

Loitsija kerää ympärilleen kymmenittäin kirjoja, kirjoitusvälineitä, muistiinpanoja tai näytteitä ja ottaa mukavan lukuasennon, ja avaa eteen tai syliinsä parhaan saatavilla oleva yleistietoteoksen. Hän avaa tajuntansa kaikille niille kirjastonhoitajille, tietäjille ja muuten viisaille, jotka hän tietää tai joista hän on kuullut, sekä heidän kauttaan muille jotka he tuntevat ja niin edellleen... Jotkut väittävät, että edellisen sijaan he ottavat yhteyden jollain astraalitasolla sijaitsevaan kirjastoon, jossa sijaitsevat kaikkien kirjojen ideaaliset versiot, ja saatu tieto tulee sieltä. Joka tapauksessa, loitsija tuntee, että hänen mieleensä ilmaantuu mikä tahansa tieto, kunhan hän tajuaa sitä kysyä, ja ympärillä olevat näkevät hänen silmissään viisautta ja tietoa hohkaavan valon.
Loitsun kestoajan loitsijalle kaikki Oppineisuutta käyttävät heitot ovat -1N, eikä hän voi möhlätä niissä. Epäonnistuessaankin hän saa tiedon, mistä päin tietoa voisi etsiä. Jos on Oppineisuutta pääasiallisena ominaisuutenaan käyttävä taito, jota hän ei osaa, hän toimii kuin hänellä olisi siinä taso 0. Kaikkien muiden tällaisten taitojen erikoistumisten tasot tuplataan. Vain silloin, kun PJ ei itse tiedä vastausta eikä pysty jotain summittaista nopeasti keksimään, ei tämän loitsun avulla tietoa voi saada.

Hyökkääjän häirintä

Loitsun kuvaus:

Kun ilkeämielinen vastustaja yrittää hyökätä loitsijan kimppuun, voi hän tällä loitsulla sumentaa lurjuksen mielen. Aina kun mokoma häirikkö yrittää toimia loitsijaa vastaan, rupeaa päässä huippaamaan, näkö samenemaan ja korvissa soimaan. Tämän loitsun voi taikoa reaktiona kun joku aikoo hyökätä loitsijan kimppuun. Jos vastustaja ei onnistu haastavassa Sisukkuus-heitossa, hän saa +1N kaikkiin toimintoihinsa loitsijaa vastaan. Ärtynyt loitsija voi lisätä tätä haittaa +1N kahdella taikapisteellä, maksimimääränä puolet loitsun taitotasosta.

Kompurajalat

Loitsun kuvaus:

Loitsija vääntelehtii, heiluttaen käsivarsiaan kohteen suuntaan, samalla taivutellen jalkojaan hypähdellen tai tanssien. Kohde voi vastustaa Sisukkuus-heitolla, vaikeus 3N. Jos kohde epäonnistuu, saa hän vähäksi aikaa kauheat kompurakoivet: aina kun hän haluaa liikkua, hänen tulee onnistua 3N Ketteryys-heitossa tai hän kaatuu (ja jos tulee möhläys, hän saa 1N vauriota satunnaiseen kohtaan). Pystyyn nouseminen vaatii 2N onnistumisen, ja enemmän jalkojen hallintaa vaativa toiminta saa +1N (koskee ainakin Hiipimistä, Hyppy ja kiipeilyä sekä Väistöä). Lisäksi, niin kauan kun kohde onnistuu vastustamaan loitsua, sen kestoaikana hän joutuu vastustamaan loitsua aina uudestaan kun hän kaatuu.

Lavertelija

Loitsun kuvaus:

Loitsija läppäisee kohdetta seurallisesti olalle, ottaa uhkaavasti kiinni rinnuksista tai muuten sopivasti koskettaa häntä. Kohde tuntee lävitsensä kulkevan kummallisen väreen, ja koittaa onnistua 2N Sisukkuus-heitossa, +1N jokaisesta loitsijan onnistumisasteesta. Jos tämä heitto epäonnistuu, kohteen on loitsun kestoaikana aina pakko vastata loitsijan kysymyksiin. ja vieläpä jotenkin asiaan liittyvästi uutta tietoa antaen. Vastaukset voivat olla lyhyitä, ja kohde kyllä heti sanottuaan asian tajuaa mitä tuli kertoneeksi, joten useimmat varmaan yrittävät pian päästä pois kyselijän luota asiantilan tajuttuaan. Tämän jälkeen kohde saa myös koittaa jokaisen uuden kysymyksen kohdalla heittää Sisukkuutta (sama vaikeus kuin ensimmäisellä kerralla) voidakseen olla vastaamatta kyseiseen kysymykseen.

Väsytys

Loitsun kuvaus:

Loitsija pyyhkäisee kasvojaan, ja käden heilautuksella heittää väsymyksen unihiekkana kohteen silmiin. Toisin kuin useimpia mielitaikuuden loitsuja, tätä loitsua on mahdollista väistää (mutta ei torjua). Jos loitsu osuu, eikä kohde onnistu vaikeassa (4N) Sisukkuus-heitossa, hän kokee itsensä hyvin väsyneeksi. Väsyneen henkilön liikkumisnopeus puolittuu ja hän saa lisäksi +1N kaikkiin reaktioihin. Väsymyksen voi yrittää ravistella tai läpsiä pois haastavalla Sisukkuus-heitolla, tähän kuluu toiminto. Myös vammautuminen Haavoittunut-tilaan tai Syvän haavan saamisen aiheuttamat adrenaliiniryöpyt poistavat väsymyksen.

Vanhojen praedor-muutosten pääsivu
Nykyinen pääsivu