Kuikon kuningaskunnalla on kolme rajanaapuria, joista lännessä sijaitseva Saukarra ja idässä sijaitseva Hirva ovat Kuikon tavoin kulttuuriperimältään paljolti velkaa kauempana idässä sijaitsevalle Zesshille. Pohjoisessa olevasta Rautaparran kääpiövaltakunnasta vierailee kauppiaita Kalaunissa säännöllisesti ja muuallakin Kuikossa ajoittain, joten siitä tiedetään kansan keskuudessa ainakin pintapuolisesti. Itäisestä Utujen Metsän haltiavaltakunnasta vierailee diplomaatteja, tutkijoita ja samoojia, ja muutama karkoitettu haltiakin Kuikossa asuu, mutta näiden perusteella heidän kotimaastaan kerrotaan jo melko mielikuvituksellisia tarinoita. Kaukana, Tyrskyjen meren toisella puolen, on etäisiä maita josta saapuu eksottisia eläimiä, mausteita ja taikuutta.
Useimmat tiedot ovat vertailuna Kuikoon. Osa loppupuolen tiedoista vielä vajaita, esim. hiisistä tiedetään kyllä paljon enemmän.
Niemen läntisessä kärjessä sijaitsee Zesshin keisarikunta, joka ennen hallitsi maita Utujen Metsään asti. Valtio on keisarikunta enää nimellisesti, sillä sen alue, asukasluku, verotulot tahi armeija eivät ole sen suurempia kuin Saukarran tai Kuikonkaan. Zesshistä irronneet seuraajavaltiot ovatkin selvinneet Keisari Zesshin kuolemasta paremmin kuin keisarikunta, jossa korruptoitunut senaatti vieläkin riitelee siitä, kuka on todellinen keisari. Zesshin itäisessä osassa on useita puolituisten kontuja, ja he ovatkin taloudellisesti valtakunnan suurin voima, tuottaen ruokaa sekä erinomaisia viinejä ja oluita sillä välin kun ihmiset puukottavat toisiaan selkään.
Toiseksi läntisin valtio, Saukarra, on ollut viime vuosikymmeniin asti kehittynein niemen ihmisvaltioista. Aatelisten suojelemat oppineet ja velhot sekä papit koittavat kehittää tieteitä ja taiteita, ja Saukarralla on melko monipuolinen talous ja hyvät kauppasuhteet Rautaparran kanssa. Saukarrassa on kolme säätyä: aatelisto, porvarit ja työläiset. Viimeisen vuosisadan aikana porvarit ovat onnistuneet pitämään asemansa hyvin, mutta aatelisten kovat verot ja yleistynyt maaorjuus ovat ruvenneet aiheuttamaan enemmän ja enemmän kapinoita ja maastapakoa työläisten keskuudessa. Lisäongelmia aiheuttavat pohjanmiesten jatkuvat ryöstöretket pohjoisrannikolla ja Zesshin hyökkäykset länsirajalla.
Saukarralla on melko hyvät suhteet Kuikon kanssa, ja aatelissukujen väliset avioliitot rajan yli ovat suhteellisen yleisiä. Kuikosta on myös vierailulla pysyvästi sotavoimia – Ruusurykmentiksi nimetty 200-600 miehen sotilasosasto – joka partioi Zesshin rajalla ja onkin säännöllisesti mukana torjumassa sieltä tulevia hyökkäyksiä. Pääkaupunki Velen on niemimaan suurin kaupunki noin kahdeksallakymmennellä tuhannella asukkaallaan, ja lisäksi voisi mainita pari muuta kaupunkia, ainakin Kalaunin vastarannan.
Hirvan kuningaskunta Kuikon itäpuolella on hiukan alkukantaisempi, eikä esimerkiksi kuninkaalla ole yhtä vahvaa asemaa tai monipuolista hallintokoneistoa kuin mitä läntisemmissä valtioissa. Hirvassa väestö ei ole vielä kovin paljoa laajentunut sisämaahan, vaan käytännössä kaikki ihmisasutus on rannikolla, saarilla tai jokivarsilla. Laajoissa metsissä toimivat ne muutamat turkismetsästäjät tai mainarit jotka osaavat keinolla tai toisella välttämään hiisien huomion.
ToDo: Rohkean seikkailijapariskunnan perilliset laajentamassa Tyssian alueita keskellä Hirvaa. ToDo: Joen nimi, myös maininta tiestä Rautapartaan.
Viimeisinpänä idässä Zesshin seuraajavaltioista on Teukaila, joskin muiden valtioiden ylemmän luokan väki harvoin pitää sitä edes todellisena valtiona. Alueella on vain kaksi varsinaista kaupunkia ja rajat on merkitty vain rannikolta metsänrajaan asti. Utujen Metsän haltiat käyvätkin vapaasti Teukailan metsien puolella, yleensä varmistamassa etteivät sikäläiset hiidet pääse muodostamaan joukkoa joka voisi uhata Utujen Metsää. "Kuningas" hallitsee käytännössä vain päivämatkan sisällä pääkaupungista, muiden aatelisten totellessa kun se heille sopii tai ehkä riittävän pahan hätätilan tullen.
Saukarralaisten ja pohjanmiesten sekoitus. Lähialueet kuin Hirvaa, kauemmat Teukailaa. Paljon aatelisavioliittoja Saukarran pohjoisten aatelisten kanssa (ryöstöretkien vähentämiseksi), Zesshistä paennutta yläluokkaa.
Vuonojen kylissä asustavia sotureita, jotka käyvät kesäisin ryöstelemässä muun niemimaan rannikoilla.
Vaikka Rautaparta on useimpien ihmisvaltioiden rajanaapuri, on raja monin paikoin olemassa vain kartalla, ja pitkät pätkät rajasta ovat merkitsemättä. Hiisiheimot hallitsevat aluetta teiden varsia lukuun ottamatta, eikä väkeä ole riittävän paljon ajamaan niitä pois. Rautaparralla on diplomaattiyhteydet kaikkien valtioiden kanssa, mutta Kuikoon ei ole suoraa tietä, vaikka tiettyjä käyttöoikeussopimuksia Rautavuosta ja sen Saukarranpuoleisesta tiestä onkin. Rautaparran selkein kosketuspinta muihin ovat sen neljä suurta kauppakaupunkia, joista Rautavuon varrella oleva Viinitarha on ihmisille tunnetuin. Rautaparran kääpiökauppiaita ja -seppiä liikkuu säännöllisesti Kuikon mailla, ja heidät tunnetaan tiukkoina mutta luotettavina.
Zesshin niemimaan metsissä asustaa kolmattakymmentä eri hiisiheimoa. Heimoilla on keskenään jonkin verran eroa, mutta ulkopuoliset eivät yleensä näitä eroja huomaa, sillä heimojen kulttuuri ja teknisen kehityksen taso on melko yhtenäinen heimojen välillä -- Kuikossa asuvat Rautakilvet ovat melkoinen poikkeus muihin verrattuna. Paikalliset maalaiset tietävät silti lähialueidensa heimojen nimet ja tunnusmerkit, ja heillä on uskomuksia ja joskus ihan tietojakin heimojen eroista. Parhaita asiantuntijoita lienevät Kuikon kuninkaalliset samoojat, joiden yhtenä tärkeänä tehtävänä on lievittää oman alueensa heimojen haittoja maalaisille.
Näihin maihin päästäkseen on seilattava merillä vähintään viikkoja, ehkä kuukausia. Kaikki tiedot ovat hatarampia ja mukana lienee paljon kaukomatkalaisten liioittelua.
Lännessä, Hirvan ja Teukailan valtakuntien takana, sijaitee Utujen metsä, suuri haltiavaltakunta. Kuikossa paikasta ei suuremmin tiedetä, mutta haltioiden kerrotaan pystyvän komentamaan puita liikkumaan, siirtämään teitä laulujen voimalla ja pyytämään vaikka jokea virtaamaan ylävirtaan.
Haltioilla on ilmeisesti jonkinlainen ruhtinaiden muodostama neuvosto, jonka johtajaa kutsutaan prinssiksi tai prinsessaksi. Joskus kauan sitten välit Rautapartaan olivat huonot, mutta nykyään tuntuvat olevan melko tiivitä liittolaisia. Neuvostolla ei ole pysyvää lähetystöä ihmisten valtakunnissa, mutta niemimaalla kiertelee virallinen lähettiläs vaihtelevan seurueen kanssa.
Kaukana lännessä. Lohikäärmeen keisarikunta. Vaikutti paljon Zesshin kehitykseen.
Kuumia aavikoita, pyramideja, salattujen puutarhojen kultakupolisia palatseja; kalifi-, sulttaani- ja emiirikuntia ja muinaisia faaraoita. Aavikoiden takana on kuulemma tiheitä viidakoita joissa kasvaa jalokivimäisiä lintuja ja toinen toistaan makeampia hedelmiä.
Aroilla asustavia ratsastajaheimoja, jotka enimmäkseen sotivat keskenään. Vahvimmassa asemassa örkit, mutta myös ihmisiä ja hiisiä löytyy paljon, ja kuulemma petomaisia haltioitakin.
Aaltojen alla kerrotaan olevan satumaisia kaupunkeja. Kahdesta lajista suomujen peittämät vetehiset ovat innokkaampia hyökkäämään laivojen kimppuun, vesihaltiat harvemmin.